ПОСЛОВНИК О РАДУ УДРУЖЕЊА

УДРУЖЕЊА ТЕКСТОПИСАЦА ЗА МУЗИЧКО СТВАРАЛАШТВО ЛИРА

Палмира Тољатија 5/1 11070

Нови Београд

На основу члана 14. и 15. Статута Удружења текстописаца за музичко стваралаштво "ЛИРА" (у даљем тексту: Удружење), Скупштина Удружења на својој редовној седници од 27. 01. 2018. године, усвојила је

ПОСЛОВНИК
О РАДУ  УДРУЖЕЊА

 

1. Удружење пружа шансу СВИМА који желе да се опробају у писању текстова за компоновање и врши пријем нових чланова (током целе године) без икаквих условљавања у погледу снимљених песама.


2. Удружење врши едукацију чланства , пласман и заштиту њихових текстова, пружа могућност чланству да конкурише за учешће на фестивалима у организацији Удружења, да буде заступљено у штампаним издањима Удружења и многим другим активностима.

3. Интерес Удружења је омасовљавање чланства, али колико ће ко од новопримљених чланова да остане у Удружењу - најмање зависи од Удружења.

4.Продужење чланства врши се почетком сваке календарске године (најкасније до 31. јануара) уплатом чланарине за текућу календарску годину, независно од тога у ком делу године је ко приступио Удружењу.

5. Члан ЛИРЕ не може бити истовремено и члан било ког другог струковног Удружења текстописаца.

6. Право сваког члана је да својевољно иступи из Удружења у сваком тренутку, и пре истека календарске године, без права на повраћај чланарине у таквим случајевима,уз обавезу да о томе одмах обавести Удружење, тј.  да не изврши продужење чланства на наредну календарску годину, ако себе није нашао или више не налази у њему.

7. Обавеза Удружења је да води рачуна о сталном унапређењу квалитета писања својих чланова, да врши селекцију, и има право да  у било ком тренутку (само не пре истека прве године од учлањења) откаже даљу сарадњу (искључи)  чланове који не успе(ва) ју да достигну ни најминималније стандарде у погледу квалитета писања а чије писање би нарушавало углед Удружења у јавности. Одлуке о томе доноси именована трочлана комисија (Мирољуб Бучић, Марина Станишић, Јелена Кујунџић).

8. Удружење једнако свим члановима омогућава да се изборе, наметну и  докажу квалитетом писања.

9. Чланови Удружења могу представљати Удружење  у штампаним издањима Удружења, музичким манифестацијама у организацији Удружења итд, само ако се за то изборе квалитетом писања

10, Чланови Удружења не могу учествовати на музичким и осталим манифестацијама у организацији других удружења или појединаца којим могу да штете угледу нашег Удружења без предходних консултација  с Удружењем  и без сагласности Удружења.

11. Појединачно медијско представљање Удружења од стране чланова Удружења није дозвољено без предходне консултације са Удружењем и без сагласности Удружења.

12. Објављивањем текстова у интерном Гласилу Удружења сваки члан ПРИХВАТА како позитивне тако и негативне критике истих.. Коментари и критике могу се односити искључиво на објављене текстове чланова, никако и на приватност, личне ствари и особености било ког члана Удружења. Члан који критике и негативне коментаре својих текстова третира као увреде, може то избећи необјављивањем текстова у Гласилу, а ако објављивањем ипак прихвати услове за објављивање па и поред тога покреће препуцавања, настави са оптужбама за увреде и са стварањем лоше атмосвереу Удружењу - биће санкционисан од стране за то надлежне комисије (Мирољуб Бучић, Марина Станишић, Јелена Кујунџић).

 

 

Прочитано 42363 пута
ЛИРА

Удружење текстописаца
за музичко стваралаштво.

Више из ове категорије СТАТУТ УДРУЖЕЊА »
Морате бити пријављени да би могли да оставите коментар
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошлог месеца
УКУПНО
245
265
2858
2603
8377
9967
5062273

Прогноза за данас
240


Ваш IP:18.210.28.227

Радио Морава